Toegankelijkheid

Algemeen

Alle zalen van be•at zijn voorzien op de ontvangst van bezoekers met specifieke noden. We willen je zo goed mogelijk opvangen en in de beste omstandigheden laten genieten van een evenement.

Heb je extra assistentie nodig of ben je een rolstoelgebruiker?
Kom dan ten laatste 40 minuten voor de start van het evenement naar de zaal. Op die manier kunnen we jou op de best mogelijke manier verderhelpen.

Spreek gerust de vrijwilligers aan bij het binnenkomen van Stadsschouwburg Antwerpen. Zij begeleiden je graag naar je plaats in de zaal.

Tickets bestellen

Reserveer je plaatsen telefonisch of neem contact op via het contactformulier. Zo kunnen we de juiste boeking voor je doen.

Dove en slechthorende personen

Stadsschouwburg Antwerpen beschikt over een ringleiding voor slechthorenden. Die bevindt zich op de parterre vanaf rij 7 tot en met rij 24, inclusief zijblokken. De frequentie is stand ‘T’.

Dove en slechthorende personen kunnen de tolk van hun keuze meenemen. Ze kunnen ook vragen dat de organisator van het evenement een tolk voorziet. Dan wordt er samen bekeken of deze vraag redelijk is. 
Neem contact op om dit te bespreken.

Blinde en slechtziende personen

Wil je een evenement bijwonen met een blindengeleidehond? 
Neem contact op om dit te bespreken.

Rolstoelgebruikers

Bezoekers met een beperkte mobiliteit kunnen gebruikmaken van de lift om naar hun plaats te gaan.

Er zijn in Stadsschouwburg Antwerpen voorbehouden plaatsen voor rolstoelgebruikers en de persoon die hen vergezelt. Deze plaatsen zijn beperkt in aantal, snel zijn is dus de boodschap.
Per rolstoelgebruiker is er plaats voorzien voor één begeleider. We gaan met plezier voor je na of uitzonderingen mogelijk zijn om bijvoorbeeld families samen te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.

Parking voor houders van een EU-parkeerkaart voor gehandicapten

Er zijn verschillende betaalparkings vlakbij Stadsschouwburg Antwerpen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

Interparking Stadsschouwburg

Interparking Horta

Interparking Hopland

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief