Revelatie Sophie Janssens (Peter Pan) en de bejubelde Nordin De Moor (Kapitein Haak) pakken de hoofdrollen in de gloednieuwe Vlaamse familiemusical 'Peter Pan'.

Voor het eerst een vrouwelijke Peter Pan in België

26.10.2023

Revelatie Sophie Janssens (Peter Pan) en de bejubelde Nordin De Moor (Kapitein Haak) pakken de hoofdrollen in de gloednieuwe Vlaamse familiemusical 'Peter Pan'.

Vanaf 8 december 2024 wordt een volledig eigen musicalversie van het tijdloze verhaal van Peter Pan opgevoerd in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Hoewel de rol van Peter Pan in de originele theaterversie van J.M. Barrie (1904) door een vrouw werd gespeeld en dit later ook een traditie werd in het buitenland, heeft België met Sophie Janssens nu pas z'n eerste vrouwelijke Peter Pan te pakken.

Droomduo Sophie Janssens en Nordin De Moor

Deep Bridge tekent al enkele jaren voor een grote familiemusical tijdens de eindejaarsperiode. Van ‘The Sound of Music’ (2021) over ‘Charlie and the Chocolate Factory’ (2022) tot ‘A Christmas Carol’ dat dit seizoen 'the most wonderful time of the year' kleurt. Het productiehuis zet die mooie traditie verder in 2024 en maakt een volledig eigen versie van het tijdloze en tot de verbeelding sprekende verhaal van Peter Pan.

Voor de rol van Peter Pan viel de keuze van regisseur-schrijver Stany Crets op de 23-jarige Sophie Janssens uit Willebroek. Stany zag Sophie de voorbije weken letterlijk vanop de eerste rij ontbolsteren naast Ann Van den Broeck in 'You Are My Sunshine', de prachtige productie die hij samen met Ann schreef en waarvoor hij de regie deed. Ook pers en publiek spaarden hun lofbetuigingen voor de getalenteerde spring-in-'t-veld niet en bestempelden Sophie terecht nu al als dé revelatie van het seizoen.

Met mede-Antwerpenaar Nordin De Moor (38) als de gevreesde Kapitein Haak, krijgt Sophie niet enkel een brok ervaring, maar ook zowat de meest bejubelde, mannelijke Vlaamse musicalartiest van het moment naast zich. Nordin speelt momenteel de pannen van het dak in 'Les Misérables', maar is voor de Vlaamse musicalfan en zeker bij Deep Bridge al lang geen onbekende meer.

Nordin De Moor werkte zich via tal van ensemblerollen gestaag naar de top van de musicalwereld. Zo zette hij o.a. een memorabele Charlie Chaplin neer in 'Chaplin, de musical', schitterde als Brad Majors in 'De Rocky Horror Show' en Patsy in 'Spamalot', en pakte vorig seizoen iedereen in als de knotsgekke Willy Wonka in 'Charlie and the Chocolate Factory'.

Ook 'Peter Pan' is geen onbekend terrein voor Nordin, want van 2013 tot en met 2017 speelde hij mee in de internationale tour van 'Peter Pan: The Never Ending Story' (Smee en Mr. Darling).

“Sommigen onder ons blijven (gelukkig) altijd een beetje kind, anderen hebben hulp nodig. En daarom maken we theater. Daarom maken we Peter Pan.”
Stany Crets

Reis eind volgend jaar mee met Peter, de jongen die weigert ouder te worden. Van het magische elfenstof tot opwindende avonturen vol zwaardgevechten. Deze productie omarmt de kracht van verbeelding in al zijn glorie. In het magische universum van Peter Pan is alles mogelijk! Prachtige muziek, kleurrijke kostuums en adembenemende decors maken van 'Peter Pan' een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Reserveer nu je tickets voor 'Peter Pan' in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief