Lucas Van den Eynde is Ebenezer Scrooge in de familiemusical 'A Christmas Carol'.

Review: 'A Christmas Carol' de familiemusical met een mooie boodschap

24.11.2023

Al aan het aftellen naar kerst? Voor mij de mooiste tijd van het jaar: gezellig samenzijn met familie en vrienden, lekker eten en pakjes open maken. Maar laat ik nu net de tegenovergestelde mening hebben dan dat van het hoofdpersonage Ebenezer Scrooge in de musical 'A Christmas Carol'. Zondag 19 november liet ik me in Stadsschouwburg Antwerpen onderdompelen in de wereld van Scrooge.

Het hoofdpersonage, dat vertolkt wordt door Lucas Van den Eynde, heeft een grondige hekel aan deze periode. Zoals deze acteur wel al vaker heeft bewezen in bekende musicals zoals '40-45' en 'Fiddler on the Roof', slaagt hij er ook nu weer in om het personage sprekend tot leven te brengen. Dit dankzij zijn uitstekende zang- en acteerprestaties.

Op een nacht krijgt Scrooge bezoek van drie geesten. Deze personages brengen het publiek van begin tot einde in een enthousiaste sfeer. Al zingend en dansend, toveren ze meerdere keren een lach op ieders gezicht. Het tweede deel wordt op een ludieke manier ook door hen geopend. Het publiek begint zelfs spontaan mee te klappen op de maat van de muziek.

Stany Crets, de scriptschrijver, voegt dat tikkeltje humor toe aan het traditionele verhaal van Charles Dickens. De muziek, de originele kostuums, betoverende decors en verschillende licht- en verrassingseffecten maken het plaatje compleet. Zo’n effecten vinden kinderen uiteraard fijn. Op een bepaald moment zag je verschillende kleuters die de slingers aan het verzamelen waren.

Je waant je als toeschouwer meteen in kerststemming. De sneeuw dwarrelt naar beneden en op die manier word je meteen in het verhaal gekatapulteerd. Kijk af en toe ook eens achterom in de zaal. Je kan namelijk de dirigent in actie zien op een televisiescherm, terwijl hij alles muzikaal in goede banen leidt.

Het is een echte familiemusical voor jong én oud. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit tijdens de kerstvakantie? De musical is vanaf 15 december te zien in Capitole Gent, vanaf 6 januari in Trixxo Theater Hasselt en vanaf 23 februari 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Koop tickets voor de musical 'A Christmas Carol'.

^MN

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief