De topmusical 'Les Misérables' is op zoek naar jong talent.

'Les Misérables' zoekt jong talent

03.05.2023

Dit najaar komt de succesmusical 'Les Misérables' na meer dan 25 jaar terug naar Vlaanderen. Het gaat om Cameron Mackintosh's spectaculaire, eigentijdse versie van Boublil en Schönbergs 'Les Misérables'. De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Op zoek naar Gavroche, Cosette en Eponine

Naast de volwassen cast is Studio 100 op zoek naar kinderen om de rollen van Gavroche, kleine Cosette en kleine Eponine in te vullen. Daarom worden er binnenkort audities georganiseerd. Het belangrijkste is dat de kinderen enthousiast zijn. Er worden kinderen gezocht die bij voorkeur kleiner zijn dan 1.40 meter en die op 1 oktober 2023 minstens 7 jaar oud zijn.

Ianthe Tavernier, speelt Eponine: "'Les Misérables' was de eerste musical waar ik als kind ooit in meespeelde. vanaf dan wist ik het: dit wil ik later doen! Samen met heel wat andere kinderen, waaronder ook Jelle Cleymans, had ik de tijd van mijn leven en zette ik letterlijk mijn eerste stapjes op het toneel. Ik kan alle kinderen alleen maar aanmoedigen om hun kans te wagen en auditie te doen."

Indrukwekkende cast

'Les Misérables' was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal.

Voor de nieuwe Vlaamse productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse topnamen. Zo geeft Nordin De Moor in de Vlaamse versie gestalte aan inspecteur Javert en zien we Ianthe Tavernier als Eponine, die mag schitteren met het beklijvende solonummer 'On My Own' (Heel Alleen). Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers, een herbergierskoppel met een bedenkelijke reputatie.

Ook de sterkhouders uit de Nederlandse productie blijven aan boord. Zo voert Milan van Waardenburg de hoofdcast aan als Jean Valjean en zien we Channah Hewitt terug als Fantine die eerder op de persvoorstelling al heel wat indruk maakte met haar beklijvende versie van “Mijn droom”. Voorts zullen ook Sem Gerritsma als Cosette, Michael Muyderman als haar geliefde Marius en Mark Roy Luykx als studentenleider Enjolras er bij zijn.

Word jij Gavroche, kleine Cosette of jonge Eponine? Schrijf je vandaag nog in!

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief