Ook als muziek- en theaterliefhebber biedt Hasselt met onder meer de programmering in Trixxo Arena en Trixxo Theater heel wat moois.

Hoe je een dagje Hasselt perfect kan combineren met een theaterbezoek

15.03.2024

Hasselt is een van de vele parels aan de kroon van de provincie Limburg. De stad trekt dan ook elk jaar flink wat toeristen aan. Ook als muziek- en theaterliefhebber biedt Hasselt met onder meer de programmering in Trixxo Arena en Trixxo Theater heel wat moois.

Maar Hasselt is dus veel meer dan alleen muziek en theater. Maak daarom van je concerttrip of theaterbezoek een onvergetelijke daguitstap en ontdek de schoonheid van deze stad.

Bezoek het prachtige Jenevermuseum, waar je alles leert over de Hasseltse jenever. Slenter door de gezellige binnenstad met de Grote Markt, het stadhuis en de Sint-Quintinuskathedraal.

Vijf tips om Hasselt te bezoeken:

1. Ontdek de Grote Markt in Hasselt. Het prachtige centrale plein met z'n gezellige terrassen, gildehuizen en het imposante stadhuis. Wandel rond, geniet van een drankje en bewonder de architectuur.

2. Bezoek het Hasseltse Modemuseum. Dit museum met internationale allure toont een unieke collectie mode en textiel doorheen de eeuwen. Wisselende tentoonstellingen en boeiende activiteiten maken het tot een ware belevenis.

3. Proef van de jenever. Hasselt is de jeneverstad bij uitstek. Bezoek het Nationaal Jenevermuseum, waar je alles leert over de geschiedenis en productie van deze jenever. Geniet nadien van een degustatie in één van de vele jenevercafés.

4. Wandel door de Japanse Tuin. Een oase van rust in het midden van de stad. De Japanse Tuin is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

5. Geniet van een heerlijke maaltijd. Hasselt heeft een gevarieerd aanbod aan restaurants, van traditioneel Belgisch tot trendy internationaal. Kies wat je lekker vindt en geniet van een gezellige avond.

Extra tip: Huur een fiets tijdens je verblijf in Hasselt. Zo kan je de stad op een ontspannen manier verkennen en ook de omgeving bezoeken.

Tot slot kan je na een dagje Hasselt en je bezoek aan Trixxo Arena of Trixxo Theater overnachten in de fijnste hotels in Hasselt.

Kom naar Hasselt en ervaar het zelf!

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief