Het Schlagerfestival pakt opnieuw groots uit in Trixxo Arena Hasselt.

Het Schlagerfestival brengt 35.000 fans op de been dit jaar

23.03.2024

Liefhebbers van de betere meezingers kunnen dit weekend terecht in de Trixxo Arena. Het Schlagerfestival pakt er opnieuw groots uit met een kleurrijke ‘Flower Power’-editie. Het festival brengt gespreid over 3 shows liefst 35.000 fans samen.

Gastheer Kürt Rogiers verwelkomt samen met de 11-koppige liveband vaste waarden zoals De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay, Christoff, Garry Hagger en publiekslieveling Sam Gooris. Dit jaar debuteren het populaire duo Bram & Lennert, feestorkaan Jettie Pallettie en de net op tijd herstelde Raf Van Brussel. Hij verbleef de voorbije dagen nog in het ziekenhuis.

Nu kan je nog de allerlaatste tickets bestellen voor de zondagnamiddagvoorstelling.

Flower power

Net als de voorbije jaren is met ruim 35.000 bezoekers op de drie weekenddagen ook deze editie weer een voltreffer. “Het was een uitdaging, maar we zijn ongelofelijk blij dat onze oproep om verkleed te komen in het thema jaar jaar na jaar meer bijval krijgt. Als je kijkt naar het kleurrijke gezelschap in de zaal en op ons podium, levert dat niet alleen mooie beelden op, maar zorgt die combinatie mee voor de unieke sfeer die je vindt op Het Schlagerfestival,” zegt Annelies Vrijdag namens de organisatie.

"Mensen amuseren zich fantastisch"

Niet alleen in een vol Sportpaleis voor Niels Destadsbader, ook in de Trixxo Arena was het populaire duo Bram & Lennert de ideale smaakmaker om Het Schlagerfestival op te warmen. Na hen maakte gastheer Kürt Rogierszijn zijn grote entrée bij het publiek. In een Belgische T1, een gerestaureerd Volkswagen kampeerbusje uit 1966, maakte Kürt het publiek gek voor publiekslieveling Sam Gooris.

Gooris scoorde met o.a. ‘Oh Marijke’, ‘Basketsloefkes’ en het legendarische ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, inclusief het bekende ‘handjes in de lucht’-dansje. “Fantastisch als je ziet hoe de mensen zich hier amuseren. Daar doe je het voor hé,” liet Sam zich ontvallen.

Bij Lindsay werd er in de zaal meegewiegd op ‘Bella Romantica’ en bij Bart Kaëll geroeid op ‘De Marie-Louise’. De gelukkigste artiest van het eerste deel was zonder twijfel Raf Van Brussel. Het scheelde geen haar of de zanger en voormalige frontman van Sunny Side Up mocht zijn ‘She Makes Me Happy’-hit zingen in een ziekenhuiskamer. Hij werd er na een spoedopname de afgelopen dagen behandeld voor een licht geperforeerde darm.

“Ongelofelijk. Het voelt aan alsof je in een warm bad terechtkomt, niet alleen backstage door de fijne collega’s die je hier opvangen, maar ook het publiek dat enthousiast meedeed”, zei Raf Van Brussel na afloop van zijn optreden gisteren. “Mijn medleys met nummers van De Kreuners en Clouseau waren duidelijk een voltreffer, want dat meezingen oversteeg zelfs het geluid dat ik hoorde in mijn in-ears. (Lacht).”

Naast een langgerekte polonaise zorgde Christoff met onder meer ‘Een Ster’, ‘Zeven Zonden’ en ‘Sweet Caroline’ ook voor een zoveelste hoogtepunt en de feestelijke afsluiter van het eerste deel. Kürt Rogiers kwam de populaire zanger ophalen in zijn hippiebusje voor de start van de pauze.

Ode aan Rob de Nijs

Het tweede deel begon met de kleurrijke Jettie Pallettie. De Nederlandse is al jaren een vaste waarde is in het Vlaamse feestcircuit. Ze wordt door haar ambiancemuziek op handen gedragen. Dat gebeurde ook in de Trixxo Arena.

Met ‘Het Allermooiste’, maar ook zijn ‘Rob de Nijs’-medley en ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’ verdiende Garry Hagger de prijs van ‘het krachtigste stemgeluid’ van deze Schlagerfestival-editie. Bijna moeiteloos, naturel haalde hij steeds de hoogste noten. Dat leverde hem de bewondering en een luid applaus van het publiek op.

Met hun interpretaties van ‘Noodgeval’ en een ‘Hazes-medley’ schakelden Bram & Lennert een versnelling hoger alvorens De Romeo’s het tweede deel afsloten. Samen met Sasha zongen zij ‘Een Zomeravond Met Jou’, een Nederlandstalige versie van de TikTok-hit ‘Sarà perché ti amo’ (Ricchi e poveri).

Aansluitend brachten Chris, Gunther en Davy ‘Als Ze Lacht’, maar ook ‘Engelbewaarder’ en ‘Het Is Een Nacht’ waren voltreffers. Met ‘Viva De Romeo’s’ en het collectieve ‘Mooi, ’t Leven Is Mooi’ viel het doek over de eerste avond van een geslaagde ‘Flower Power’-editie van Het Schlagerfestival.

“Als je kijkt naar de gezichten in de zaal en ziet hoeveel mensen hier een topavond beleven, samen met onze artiesten en de talrijke crew achter de schermen, kan je alleen maar gelukkig zijn als organisatie. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets voor zondagnamiddag. Online en aan de kassa, en anders is het wachten tot volgend jaar”, aldus Annelies Vrijdag van Het Schlagerfestival.

Het Schlagerfestival 2025

Volgend jaar kan je op de zaterdagavonden 29 maart en 5 april en zondagnamiddag 30 maart 2025 opnieuw twee weekends terecht op Het Schlagerfestival. Het thema is nog niet bekend, maar schlagerkoningin Laura Lynn, smaakmaker Willy Sommers en de razend populaire Jan Smit zijn alvast van de partij.

Koop nu je tickets voor Het Schlagerfestival 2025.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief