Stefanos Tsitsipas, Arthur Fils, Alexander Bublik en Maximilian Marterer kleuren vandaag de halve finales van de European Open.

Halve finalisten European Open 2023 zijn bekend

21.10.2023

Stefanos Tsitsipas, Arthur Fils, Alexander Bublik en Maximilian Marterer kleuren vandaag de halve finales van de European Open. Stefanos Tsitsipas staat vandaag tegenover de Franse sensatie Arthur Fils. Aan de andere kant van de tabel zal qualifier Maximilan Marterer vechten tegen Alexander Bublik voor een plekje in de finale.

Eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas stond gisteren in een bomvolle Lotto Arena tegenover Yannick Hanfmann. Het was niet de eerste keer dat de twee tennistenoren elkaar in de ogen keken op het tennisveld. Eerder dit jaar speelden ze tegen elkaar op het tornooi van Mallorca. Het was de Duitser die de overwinning op zak stak na een spannende driesetter. De match op de European Open kende echter niet hetzelfde verloop. Tsitsipas won de wedstrijd met een score van 6-3 en 6-3.

Giovanni Mpetshi Perricard nam het op tegen en Alexander Bublik. Beide heren wilde heel graag hun plaats in de felbegeerde halve finales bemachtigen en dat was ook duidelijk te zien in de match. Bublik bleef kalm en serveerde de match uit. Het werd 6-4, 4-6 en 6-2.

Ook Hugo Gaston kwam weer in actie. De nummer 96 van de wereld nam het op tegen qualifier Maximilian Marterer. Marterer nam het heft in handen en wist de Fransman in twee relatief makkelijke sets uit het tornooi te knikkeren. De Duitser zet zo zijn knappe verrassende reeks verder.

De Franse sensatie Arthur Fils sloot Center Court af met een wedstrijd tegen Juan Pablo Varillas. De Fransman leek geen medelijden met zijn tegenstander te hebben en greep de Peruaan onmiddellijk bij de keel: 6-0 werd het in no time. In de tweede set kwam Varillas even in zijn spel, maar Fils was niet van plan om het tempo te milderen. Hij denderde voort op zijn elan en won de tweede set met 6-3.

Timing

Vandaag openen de deuren van de Lotto Arena om 13 uur. Om 13u30 is er een Legends Match: Dick Norman, Sabine Appelmans, Els Callens en Ruben Bemelmans warmen het publiek op met een eerste set tennis van de dag.

Om 14u30 vindt Tennis For Life plaats: twee teams, die bestaan uit Niels Destadsbader/ Dick Norman en Bart Schols/Ruben Bemelmans zullen de ‘Dick Norman Challenge’ spelen tegen twee prijsvraagwinnaars. Dit om geld om geld in te zamelen voor het goede doel.

Om 15u30 staat Bublik-Marter op het programma. Niet voor 17u30 vindt de tweede halve finale plaats tussen Fils en Tsitsipas. Die laatste dubbelt daarna een halve finale na een korte rustperiode aan de zijde van zijn broer tegen Arneodo/Weissborn.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief