Filip Peeters regisseert ‘Assisen Live: De Kotmoord’ in Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Filip Peeters regisseert ‘Assisen Live: De Kotmoord’

22.02.2024

Sinds deze week is het tweede seizoen van 'Assisen: de insulinemoord' te zien op Goplay en Play4 en binnenkort komt de theaterproductie 'Assisen Live: De Kotmoord' eraan.

In mei en juni kan je Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt terecht voor ‘Assisen Live: De Kotmoord’. Het gloednieuw assisenproces is doordrenkt met geheimen, intriges en een web van leugens dat langzaam ontrafeld wordt door de scherpe geesten van advocaten, rechters en het publiek als ambitieus lid van de jury.

De regie is in handen van niemand minder dan Filip Peeters die deze indrukwekkende cast mag regisseren.

Zo neemt Sien Eggers de rol van voorzitter van het hof op zich, terwijl Carry Goossens de advocaat van de beklaagde Ben Segers voor zijn rekening neemt. Jonas Leemans legt als procureur Carry Goossens het vuur aan de schenen. Leonce Peeters vertolkt de rol van slachtoffer en op de getuigenbank nemen Ini Massez, Nona 't Jolle en An Miller plaats.

Producent James Cooke kijkt alvast uit naar deze samenwerking. "Het feit dat Filip in onze afgeleide fictiereeks al in de huid kroop van advocaat is een absolute meerwaarde. Ik kijk met volle vertrouwen uit naar deze, ondertussen zesde, theaterversie", aldus Cooke.

Regisseur Filip Peeters beaamt: “Ik sta te springen om met deze mensen hieraan te beginnen, dit is een cadeau voor elke regisseur."

‘Assisen Live’ is een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.

Koop nu je tickets voor 'Assisen Live' in Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief