Nieuwe zaalshow Jacques Vermeire in Capitole Gent in première

10.05.2023

Liefst dertig jaar na hun iconische Zaalshows - die van 1989 tot 1995 goed waren voor 550.000 bezoekers - is het legendarische duo Vermeire-Verschueren, fris als groentjes, eindelijk klaar voor een 'Zaalshow 2.0'.

Tijdens het hindernissenparcours van 'Van 7 tot 77' door de aangeverswissel en de coronamaskers zijn Jacques en Luc na al die jaren nogal stoemelings weer herenigd. Tot vrolijkheid van jong en oud, zo blijkt in dichte drommen voor méér dan 75.000 bezoekers op méér dan 130 voorstellingen.

En kijk, met die onveranderde podium-chemie en onverminderde energie pakken de oeraangever en de überkomiek in 'Zaalshow 2.0' terug uit met een nieuwe parade aan typetjes en sketches.

Vindt Fonske Verzele de huidige stand van zijn relatie met Marie-Louiske nogal complicated? Ontpopt DDT zich tot mobiliteitsexpert? Een reiziger met de wereld aan z'n voeten en een boer met stikstofoverschotten geven alvast present.

Maar heeft Jacques ook voldoende zelfspot om een televisierecensent over De Vermeires aan het woord te laten? Alles voor een gulle lach die onstuitbaar door de zaal rolt. Jacques gaat zingen, Jacques gaat dansen, Jacques gaat volledig los in 'Zaalshow 2.0'.

Ook nu weer geeft Luc 'Kevin De Bruyne' Verschueren de immer briljante assists en maakt Jacques 'Romelu Lukaku' Vermeire steevast onweerstaanbaar het hi-ha-hilarische punt. Zien we daar een glimp van een vertraagde voetballer?!

'Zaalshow 2.0' is de nieuwe, groene dimensie van wat dertig jaar geleden al op hilarische wijze historisch was. De bekendste smoelentrekker van het land doet het anno 2023 zowel sneller als snediger dan ooit.

Het duo gaat in première op zaterdag 28 oktober 2023 in Capitole Gent.

Retour à l'aperçu

Abonnez-vous à notre newsletter