De 3 Biggetjes al goed voor meer dan 50.000 tickets

16.06.2023

Studio 100 maakt vandaag immers bekend dat sinds de aankondiging vorige week, al meer dan 50.000 tickets de deur uit zijn. Na het enorme succes van de vorige producties in 2003 en 2007, lijkt het erop dat Marthe, Hanne en Julia dit in 2024 nog eens gaan overdoen. Ditmaal in een volledig vernieuwde en groots opgezette versie. Naast K3 zullen ook Marie Verhulst te zien zijn als het konijn Pluisje en Nurlaila Karim als Mama Big. Het belooft een waar spektakel te worden vol spanning, fantasie en een vleugje romantiek.

De 3 Biggetjes gaat in première op 10 februari 2024 en is daarna ook te zien in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt.

"Ik heb echt zoveel zin in dit nieuwe avontuur! Iedereen weet intussen wel dat een musical al heel lang op onze bucket-list stond", zegt Hanne.

Marthe: "Toen we vrijdag De 3 Biggetjes officieel voorstelden aan het publiek voelde je meteen al het enorme enthousiasme." "We gaan deze zomer eerst nog even knallen met heel veel optredens, maar daarna wordt het aftellen naar de première in februari 2024", vult Julia aan.

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje ‘De wolf en de drie biggetjes’ en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjes uit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede een van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt.

Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lacht iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.

Retour à l'aperçu

Abonnez-vous à notre newsletter