Ann Van den Broeck, Steve De Schepper en Liv Van Aelst vervolledigen de energieke cast van 'Hairspray'.

Ann Van den Broeck maakt heerlijke cast 'Hairspray' compleet

15.12.2023

Van 14 maart tot en met 14 april 2024 speelt de fantastische feelgood musical 'Hairspray' in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Ann Van den Broeck, Steve De Schepper en Liv Van Aelst vervolledigen de energieke cast.

Zo kruipt Ann Van den Broeck in de huid van de valse Velma Von Tussle, een rol die in de film van 1988 gespeeld werd door Debbie Harry (Blondie) en in die van 2007 door Michelle Pfeiffer. Velma is de snobistische en racistische producer van de 'Corny Collins Show' en moeder van Amber Von Tussle (Amy Courtens). Ze is tegen de integratie van zwaarlijvige en gekleurde mensen in de show.

Steve De Schepper mag zich dan weer opmaken voor de rol van Wilbur Von Turnblad. Wilbur is de vader van hoofdpersonage Tracy Turnblad (Jozefien Grossen) en de echtgenoot van Edna Turnblad (Florian Avoux). In tegenstelling tot zijn vrouw, moedigt hij Tracy wel aan om haar dromen na te jagen. Met deze rol treedt Steve in de voetsporen van o.a. Christopher Walken, die Wilbur Von Turnblad speelde in de film van 2007.

Liv Van Aelst mag zich uitleven als Prudence 'Prudy' Pingleton, de gespannen en onverdraagzame moeder van Penny Pingleton (Lotte De Clerck). Prudy is controlerend, overheersend en ronduit grof tegenover haar dochter. Ze zorgt ervoor dat Penny zeer conservatief gekleed gaat, ontmoedigt haar om te dansen en verbiedt haar naar bepaalde muziek te luisteren. Prudy straft Penny, vaak voor onbekende vergrijpen, door haar te vernederen, vast te binden, uit te hongeren of psychologisch te manipuleren

Musicalproducent Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van de feelgood musical 'Hairspray'. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

De hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical ‘Hairspray’ is van 14 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief