Alex Agnew zamelde 100.000 euro in voor borstkankeronderzoek.

Alex Agnew krijgt leerstoel Vrije Universiteit Brussel op zijn naam

09.10.2023

Vandaag lanceert de Vrije Universiteit Brussel een nieuwe leerstoel op naam van Alex Agnew.

Met zijn theatertournee 'Wake Me Up When It’s Over' haalde de stand-upcomedian 100.000 euro op voor het VUB Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. Dat bedrag stelt Prof. Dr. Ir. Damya Laoui en haar team in staat om twee jaar lang fundamenteel onderzoek te voeren naar een therapie tegen kankerherval en uitzaaiingen. Agnew krijgt de leerstoel op eigen naam als erkenning voor zijn bijdrage. “Ik heb al veel geluk gehad in mijn leven. Het was dus tijd om iets terug te doen", aldus Alex Agnew.

Alex Agnew ontmoette fondsoprichtster Yamina Krossa en VUB-VIB professor Damya Laoui tijdens de opnames van zijn podcast Welcome To The AA. Het onderwerp lag hem al nauw aan het hart omdat ook de vrouw van zijn podcast-kompaan Andries Beckers met borstkanker te maken had gekregen.

Het enthousiasme van Yamina inspireerde hem om nog meer te doen. Van elk verkocht ticket voor zijn theatertournee 'Wake Me Up When It’s Over' zou hij een euro schenken aan het VUB Yamina Krossa Fonds. Anderhalf jaar later staat de teller op 100.000 euro steun voor kankeronderzoek.

Alex Agnew: "Damya en Yamina zijn twee topvrouwen die ik met plezier steun in hun droom om borstkanker de wereld uit te helpen.”

'Wake Me Up When It's Over' is nog te zien in Capitole Gent, Trixxo Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief