Schilderen hielp Pascal Obispo door depressie

Schilderen hielp Pascal Obispo door depressie

20.04.2023

In september lanceert Pascal Obispo zijn nieuwe album ‘Le Beau Qui Pleut’ uit. De eerste single van dat album, ‘J’Etais Pas Fait Pour Le Bonheur’, kwam vorige maand uit. Het nummer gaat over zijn strijd tegen depressie.

Die depressie overwon Pascal Obispo toen hij in 2018 de schilderkunst ontdekte en toen hij de psychiater Jean-Marc Boulon ontmoette. Die vertelde hem over de voordelen van kunsttherapie voor zijn patiënten. “Schilderen en muziek hebben me geholpen om het lijden en de depressie te bestrijden, om door het leven te gaan”, aldus Pascal Obispo.

De werken van Pascal Obispo, die sterk geïnspireerd zijn door street art, zijn nog tot 7 januari te zien in het Musée Mer Marine in Bordeaux. De tentoonstelling, die de toepasselijke naam ‘Therapy’ kreeg, telt maar liefst 68 schilderijen van de zanger. Maar wie een werk wil kopen, is eraan voor de moeite. “Mijn schilderijen worden tentoongesteld maar zijn niet te koop”, zegt Pascal Obispo. “Mijn kunst is therapie, geen manier om geld te verdienen.”

Op 11 november en 20 januari komt Pascal Obispo naar Vorst Nationaal. Met deze concerten viert hij zijn dertigjarige carrière.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief