La Bohème

za 09.11.2024

In het Parijs van de 19de eeuw gaan vier jonge kunstenaars op zoek naar roem, vriendschap en liefde. Hoewel ‘La Bohème’ van 1896 dateert, is het een tijdloze opera. Ervaar de magie live!

Giacomo Puccini stierf 100 jaar geleden in Brussel. Prima Donna Events eert ‘s werelds grootste operacomponist met 'La Bohème' in Antwerpen en Gent. Deze tijdloze opera neemt je mee naar het bruisende artistieke leven in het 19de-eeuwse Parijs, waar liefde, vriendschap en de zoektocht naar artistieke roem samenkomen in een meeslepend verhaal.

Deze opera vertelt het verhaal van vier jonge, arme Parijse kunstenaars die samenwonen op een koude zolder in hartje Parijs. Ook wel hun 'thuis' genoemd waar ze anekdotes, vriendschap, illusies en liefde delen. Het werk draait voornamelijk om de romance tussen de naaister Mimì en de dichter Rodolfo.

'La Bohème' is ongetwijfeld een van Puccini’s allermooiste opera’s en wordt gekenmerkt door vrolijkheid, dramatiek en prachtige aria’s. Hij schreef gevoelige passages met als beroemd hoogtepunt de aria 'Che Gelida Manina', het moment waarop de liefde tussen Mimì en Rodolfo ontluikt.

De opera was meteen een groot succes en vestigde Puccini’s reputatie als een belangrijke componist binnen het operagenre. Sinds de première is 'La Bohème' uitgegroeid tot een van de meest geliefde en vaak uitgevoerde opera’s wereldwijd.

Beleef een onvergetelijke reis vol passie, kunst en tijdloze aria’s! Ervaar elke noot, elk woord en elk moment live.

  • Componist: Giacomo Puccini

  • Libretto: Luigi Illica en Giuseppe Giacosa

  • Gebaseerd op de roman 'Scènes de la Vie de Bohème' van Henri Murger

  • Duur: 2.30 uur, inclusief één pauze

  • Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

za 09.11.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorPrima Donna Events

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief