Het Zwanenmeer

Vanaf do 06.03.2025

‘Het Zwanenmeer’ is een klassieker die iedereen minstens één keer in zijn leven gezien moet hebben. Het is nog steeds het meest gedanste ballet ter wereld en blijft een absolute publieksfavoriet.

Prima Donna Events herneemt 'Het Zwanenmeer' wegens overgroot succes en uitverkochte zalen. Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie terug tot leven. Ervaar een van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tsjaikovski als nooit tevoren!

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven.

‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski, is ongetwijfeld een van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen. 1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan! Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Het verhaal

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

  • Duur: 2.30 uur inclusief pauze

  • Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

  • Choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov Wereldpremière:

  • Libretto: over wie het libretto schreef, bestaat er onzekerheid. Vermoedelijk is dit geschreven door Vladimir Begitsjev en Vasily Geltser.

Vanaf do 06.03.2025Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorPrima Donna Events

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief