Urbanus gaat opnieuw op tournee en komt langs in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt.

Urbanus kondigt laatste tournee aan

06.06.2024

Met een rode bes in de hand kondigt Urbanus zijn nieuwe theatershow 'De Bes Tof' aan. Tijdens een persmoment in “zijn” Galmaarden vertelde de comedian, die op 7 juni 2024 75 jaar wordt, op geheel eigen wijze over zijn toekomstige voorstelling. Het wordt een best-of voorstelling waarin hij zijn beste grappen, sketches en liedjes verzamelt. Tickets en info voor Urbanus De Bes Tof zijn nu verkrijgbaar.

Urbanus is een levende legende in ons land. Een komische carrière doorheen alle theaters in Vlaanderen en Nederland, hitsingles als "Bakske vol met stro" en "Poesje Stoei". Maar ook vier stripreeksen, hoofdrollen in twee van de grootste Vlaamse kaskrakers. Urbanus is de meest gevarieerde artiest die ons land rijk is.

Momenteel is hij nog tot eind deze maand op tour met zijn voorstelling Bis Bis Bis. "Veel mensen dachten dat dat mijn laatste tournee zou zijn, maar ik doe er dus nog ééntje. Ik ga voor de eerste keer in mijn carrière op zoek naar mijn leukste sketches en stunts uit mijn eigen shows van de jaren ’70 tot nu. Maar uiteraard zal ik daar ook wel nieuwe grappen tussen steken, ik wil mijn publiek altijd blijven verrassen."

Het is een echt feestjaar voor Urbanus. Hij wordt op 7 juni 2024 75 jaar en daar staat vanalles rond gepland. Zo verscheen er onlangs een verzamel album met Urbanus’ favorietjes, Favoliedjes. Verder gaat hij deze zomer op tour langs de festivals met De Fanfaar. Vandaag kondigde hij dan ook nog eens z’n afscheidstournee aan, 'De Bes Tof'.

"Als ik te lang zou wachten met een nieuwe show aan te kondigen, dan kan ik enkel spelen in wachtzalen van tandartsen, want dan zijn alle zalen volboekt", grapt Urbanus.

Speelkalender

Zaterdag 22 februari 2025 • Trixxo Theater Hasselt
Zaterdag 1 maart 2025 • Capitole Gent
Zaterdag 24 mei 2025 • Stadsschouwburg Antwerpen

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief