De Koning en de Koningin brachten een bezoek aan de musical 'Les Misérables' in Stadsschouwburg  Antwerpen.

Koning en Koningin bezoeken 'Les Misérables' in Stadsschouwburg Antwerpen

16.12.2023

De Koning en de Koningin brachten gisteren een bezoek aan de musical 'Les Misérables' in Stadsschouwburg Antwerpen. Ook zijne Koninklijke Hoogheid Prins Emmanuel was erbij. Het vorstenpaar maakte na de voorstelling nog even de tijd om kennis te maken met de cast en crew.

Hans Bourlon: "Het is een buitengewone eer dat de koninklijke familie een bezoek heeft gebracht aan onze voorstelling van 'Les Misérables'. Hun aanwezigheid getuigt van de impact en de kwaliteit van deze productie. We zijn bijzonder trots dat we hen mochten verwelkomen en dat ze zichtbaar onder de indruk waren."

Uitverkochte zalen

Sinds de première in oktober speelt 'Les Misérables' enkel voor uitverkochte zalen. De musical was trouwens 25 jaar geleden voor het eerst te zien in ons theater. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal.

Indrukwekkende cast

Voor deze productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse topnamen.

Revelatie Nordin De Moor geeft in deze Vlaamse versie op indrukwekkende wijze gestalte aan inspecteur Javert en we zien we Ianthe Tavernier als Eponine. Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers, een herbergierskoppel met een bedenkelijke reputatie.

Ook de sterkhouders uit de Nederlandse productie blijven aan boord. Zo voert Milan van Waardenburg de hoofdcast aan als Jean Valjean en zien we Channah Hewitt terug als Fantine. Voorts zullen ook Sem Gerritsma als Cosette, Michael Muyderman als haar geliefde Marius en Mark Roy Luykx als studentenleider Enjolras er bij zijn.
Verhaal

Studio 100 brengt deze topmusical in samenwerking met De Graaf en Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment uit Nederland.

'Les Misérables' loopt nog tot 7 januari in Stadsschouwburg Antwerpen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief