Giselle

zo 21.04.2024

International Festival Ballet presenteert een betovering van schoonheid, elegantie en gratie. Een volmaakt kunstwerk begeleid door het live orkest.

Giselle, op 28 juni 1841 gecreëerd aan de Parijse Opéra door de choreografen Jean CORRALI, Jules PERROT en Marius PETIPA, is het mooiste juweel uit het klassieke repertoire. Dit ballet, symbool van de romantiek, vertelt het verhaal van een jong boerenmeisje, Giselle, dat smoorverliefd is op Albrecht, een heer die al verloofd is met prinses Bathilde. Verraden, verliest ze haar verstand en danst zichzelf dood. De precisie van de choreografie van de dansers en de authentieke interpretatie van de muzikanten zullen u meevoeren en ontroeren door dit tragische verhaal dat dans, liefde en dood met elkaar verbindt.

Zoals Tchaïkovsky zei: "Giselle is een poëtisch, muzikaal en choreografisch juweel", een niet te missen evenement!

"De muziek van Monsieur Adam is superieur aan de gewone balletmuziek; zij is rijk aan motieven en orkesteffecten; zij bevat zelfs een zeer goed gedirigeerde fuga, een ontroerende toets voor liefhebbers van moeilijke muziek. De tweede akte lost het muzikale probleem van de sierlijke en melodieuze fantasie gelukkig op. - Théophile Gautier.

Internationaal Festival Ballet
Artistiek directeur Alex Bogutsky

Sinds de zomer van 2022 heeft het St. Petersburg Festival Ballet een nieuwe naam.

Geschokt en getroffen door de onmenselijke aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne, verandert het beroemde balletensemble zijn naam in het International Festival Ballet.
"International Festival Ballet".
Met deze verandering maken de artiesten hun standpunt glashelder.  Het Festival Ballet is een internationaal ballet dat over nationale grenzen heen denkt en staat voor begrip en samenleven in de poëzie van kunst, muziek en dans.  Sinds het begin van de oorlog hebben de artiesten hun standpunt tegen de Russische agressie kenbaar gemaakt door middel van talrijke protestacties voorafgaand aan hun voorstellingen. Daardoor worden zij nu ook door Rusland bedreigd. Het ensemble, waarvan ook een groot aantal Oekraïense artiesten deel uitmaakt, ziet zichzelf des te meer als een ballet voor vrede en cohesie tussen alle mensen.

Het International Festival Ballet is een ensemble van topklasse dat de wereld imponeert met zijn rigoureuze klassieke elegantie, zijn adem van eenentwintigste-eeuwse frisheid en zijn perfecte dansprestaties. Het gezelschap bestaat uit 42 dansers. Alle dansers zijn afgestudeerd aan Russische topballetscholen zoals de Vaganova Academie in Sint-Petersburg, de Kiev State Choreographic Academy, de Moscow Choreographic Academy, de Ufa Ballet School en de Perm Ballet Academy. Het ensemble heeft ook samengewerkt met vooraanstaande ballettheaters en won talrijke prijzen en onderscheidingen op internationale balletfestivals en -competities. Hierdoor vormen de 42 dansers van het International Festival Ballet een van de beste en sterkste balletgezelschappen en een van de meest gerenommeerde ter wereld.

Festivalorkest
Artistiek directeur en dirigent Normunds Vaicis

Het Festivalorkest is opgericht door getalenteerde musici uit Moldavië, Hongarije, Oekraïne en Letland. Artistiek leider en chef-dirigent is de gerenommeerde maestro Normunds Vaicis. Het repertoire van het orkest omvat werken van Ravel, Debussy, Rimsky-Korsakov, Tsjaikovski, Massenet, Faure et Albegis, Gounod en vele anderen. Muziek uit klassieke balletten zoals het Zwanenmeer, de Notenkraker, Doornroosje, Giselle, Don Quichot en vele andere vormt de kern van het repertoire. Het orkest heeft samengewerkt met gerenommeerde balletensembles uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het festivalorkest heeft met groot succes opgetreden in Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Luxemburg en andere Europese landen, en heeft zich ondanks zijn relatief kleine omvang gevestigd als een van Europa's toonaangevende balletorkesten. In de nabije toekomst zullen zij voor het gerenommeerde International Festival Ballet gezelschap Russische balletseizoenen uitvoeren in Scandinavië, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.

zo 21.04.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorOvation Events

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief