Het slotevenement van het tiendaags innovatiefestival Flanders Technology & Innovation vindt plaats in het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Innovatiefestival Flanders Technology & Innovation knoopt aan bij rijke traditie

05.03.2024

Zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024 vindt Flanders Technology & Innovation plaats in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Wist je dat het evenement voortbouwt op een traditie die zo'n 40 jaar oud is. In de lente van 1983 vond namelijk in Gent de allereerste editie plaats van de toen tweejaarlijkse technologiebeurs, op dat moment nog Flanders Technology genaamd.

Nu, bijna 25 jaar na de laatste editie in 1999, is Flanders Technology & Innovation terug van weggeweest. Of toch: wat het festival voor het grote publiek betreft. Want Vlaanderen is al die tijd een regio gebleven waar technologie, ondernemerschap en innovaties hand in hand gaan. En daar plukken burgers, bedrijven en kenniscentra de vruchten van.

“Kom maar eens langs om dat met eigen ogen te zien”, nodigt FTI Festivaldirecteur Dries Mahieu uit. "De coolste workshops voor jong en oud, de meest inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland en de vele toontrajecten over heel Vlaanderen zijn ronduit indrukwekkend. De stereotiepe Vlaamse bescheidenheid mag plaats maken voor trots - zeker wat Vlaamse technologieën en innovaties betreft. Bovendien willen we met het oog op de toekomst ook investeringspotentieel aanboren, burgers warm maken voor STEM-opleidingen en Vlaanderen op (inter)nationaal vlak opnieuw in de schijnwerpers zetten. We verwachten in totaal 175.000 geïnteresseerden.”

Flanders Technology & Innovation trapt op vrijdagavond 15 maart feestelijk af met een trip down memory lane in Gent, daar waar het ooit begon en het de grootste successen kende. Daarna volgen in zes Vlaamse centrum tien dagen boordevol activiteiten en initiatieven. Het slotweekend - op zaterdag 23 en zondag 24 maart - vindt plaats in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Het programma van dit slotevenement vind je op de website van Flanders Technology & Innovation.

Koop nu je tickets voor Flanders Technology & Innovation.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief