Afficher ce site en français | View this website in English

The Frank Sinatra Tribute Concert

Dit evenement is afgelopen.

&sns=em

Uniek eerbetoon aan “The Voice”

“Ol’ Blue Eyes” Frank Sinatra, bekend van onverwoestbare klassiekers als ‘I’ve Got You Under My Skin’, ‘Ole Man River’, ‘Strangers In The Night’, ‘My Way’ en ‘New York, New York’, zou op 12 december 2015 zijn honderdste verjaardag hebben gevierd. Reden genoeg dus voor een uniek eerbetoon door de bekende Sinatra-impersonator Frank in Person en de Yentl BigBand onder leiding van Dirk Bukkems. In Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen brengen zij een theatershow die geheel in het teken staat van “The Voice” en zijn vrienden/tijdgenoten.

Back to the Rat Pack years

Frank in Person, de 30 man sterke Yentl BigBand uit Zonhoven en verschillende andere uitvoerders nemen je mee naar de jaren 50 en 60, periode van The Rat Pack, bijnaam van een groep artiesten waar ook Frank Sinatra deel van uitmaakte. Samen maken zij van The Frank Sinatra Tribute Concert een feest van herkenning. Met voor de pauze muziek van Nat King Cole (‘Unforgettable’ en ‘L.O.V.E’), Liza Minelli (‘Cabaret’, ‘All That Jazz’), Sammy Davis jr. (‘Mr Bojangels’, ‘Who Can I Turn To’), Dean Martin (‘Send Me The Pillow’, ‘That’s Amore’), Nancy Sinatra (‘These Boots Are Made For Walking’) en Count Basie (‘Splanky’). Na de pauze volgen meer dan een uur lang alle grote hits van Sinatra zelf. Uiteraard ontbreken hier niet ‘My Way’, ‘New York, New York’, ‘Fly Me To The Moon’, ‘The Lady Is A Tramp’ en meer. Dankzij Frank in Person komt Frank Sinatra voor jouw ogen weer tot leven.

Uitvoerders

Frank in Person
Yannick Bovy
Ivann (X Factor 2005)
Flore Wittenberg
Sandy Kandau
Frank Lee (Belgium’s Got Talent 2015)
Yentl BigBand onder leiding van Dirk Bukkems

Over Frank in Person zei Sinatra’s voormalige trombonist Cliff Stark onlangs: “That’s as close as anyone else I’ve heard!” De voormalige fotograaf en dj zingt professioneel gezien pas 10 jaar. “Zingen had mijn hart, maar ik had nooit gedacht een carrière daarin te starten”, vertelt de impersonator, die door zijn moeder ook genoemd is naar Sinatra. “Voor de gein maakte ik wel eens opnames van mezelf en liet die horen aan mijn omgeving. Als reactie kreeg ik dan de vraag hoe ik aan die a-capella-opname kwam van Sinatra. Toen wist ik dat ik er meer mee wilde doen. Uiteindelijk werd ik ontdekt door een boekingsbureau. Sindsdien leef ik ervan.”

Frank in Person is regelmatig te horen in televisie- en radiocommercials. Hij verscheen in televisieshows als Idols, Dancing On Ice en Barend & Van Dorp. Ook trad hij op tijdens de verjaardag van Ivanka Trump en op de huwelijksfeesten van Jaap van Zweden, Reinout Oerlemans en Armin van Buuren. Het geheim van zijn succes? Frank in Person legt uit: “Het gaat niet om imiteren, maar om de belevenis. Het instituut Frank Sinatra. De persoon en het leven dat hij heeft geleefd. Qua vrouwen, het winnen van Oscars, de kidnap van zijn zoon. Failliet gaan en dan weer helemaal ‘on top’ zijn. Dat wat hij heeft meegemaakt, hoor je in zijn stem. Niet in de klank, maar in de manier waarop hij zingt. Dat maakt hem echt.” Hij vervolgt: “Daarnaast gaat het om charmant willen zijn. Maar tegelijkertijd ongrijpbaar.”

Yannick Bovy, ook wel de Belgische Michael Bublé genoemd, brengt in het eerste deel van de show een aantal nummers van Sammy Davis jr. Yannick kreeg de liefde voor tijdloze swing- en bigbandmuziek met de paplepel ingegoten door op te groeien met het repertoire van supersterren als Lou Rawls, Nat King Cole en Frank Sinatra. In 2007 trok zijn uitzonderlijke talent de aandacht van Regi Penxten (Milk Inc.), die hem het nummer ‘Better world without you’ liet inzingen op Regi’s album ‘Registrated’. Uiteindelijk koos Yannick resoluut voor bigband, swing en The Great American Songbook, wat resulteerde in de albums ‘Better Man’ (2012) en ‘All The Way’ (2014). Ook live heeft Yannick in zijn prille carrière al een mooie reputatie uitgebouwd. Zo stond hij in het Sportpaleis in het voorprogramma van Lionel Ritchie. Ook op grote podia elders in Europa en in Azië is hij een graaggeziene gast.

Ivann behaalde in 2005 een welverdiende 3de plaats in X-Factor onder begeleiding van zijn muzikale meter Liliane Saint-Pierre. In 2006 mocht hij de award voor ‘Aanstormend Talent 2006’ van de stad Antwerpen in ontvangst nemen. Datzelfde jaar werd hij ook leadzanger van het vtm-dansprogramma Sterren op de Dansvloer. Gedurende 5 seizoenen van Sterren op de Dansvloer toonde hij aan dat hij alle mogelijke muziekgenres beheerst.

De Nederlandse zangeres Flore Wittenberg, leading lady van de show, vertolkt ‘Fly Me To The Moon’ van Frank Sinatra, nummers van Nancy Sinatra en ‘Unforgettable’, het duet dat de op 31 december 2015 overleden Natalie Cole zong door haar stem te mixen met die van haar in 1965 overleden vader Nat King Cole. Klik hier voor een reportage over Flore Wittenberg in de huid van Frank Sinatra

Sandy Kandau maakte deel uit van de Frogettes, de achtergrondzangeressen van René Froger, zong en danste bij het achtergrondkoor van Candy Dulfer, werkte als VJ bij de Nederlandse muziekzender TMF en ging in 1996 verder als solozangeres. In haar show The Liza Minelli Experience brengt ze de grootste hits van Liza Minnelli.

Frank de Bie, als finalist van Belgium’s Got Talent 2015 bekend als Frank Lee, is de bedenker van dit ‘tribute concert’. “Als groot fan van Sinatra lijkt het me machtig om zijn muziek samen met een orkest te vertolken. Het idee ontstond toen ik de dvd van The Main Event in Madison Square Garden in 1974 opnieuw bekeek en daarna enkele optredens van The Rat Pack. Met The Frank Sinatra Tribute Concert wil ik niet alleen een ode aan Ol’ Blue Eyes brengen, maar ook de tijdsgeest terugroepen die Sinatra belichaamde.”

Kaarten kosten 28, 33, 38 en 43 euro.

Kalender

do 31.03.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

za 27.02.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

zo 06.03.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Theater

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"The Frank Sinatra Tribute Concert" wordt georganiseerd door Sportpaleisgroep Theaters