Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit – klik hier voor de website slimnaarantwerpen.be

Te voet of met de fiets

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om Stadsschouwburg Antwerpen te bereiken te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!
Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Antwerpen ter beschikking worden gesteld.

Met Event Touring

Bij sommige evenementen kan je naar de Stadsschouwburg komen met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Antwerpen.
Klik hier voor meer info over het aanbod

Met het openbaar vervoer (trein, tram, bus)

Houd er rekening mee dat bij evenementen ‘s avonds er na afloop vaak geen treinritten terug huiswaarts zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Stadsschouwburg Antwerpen ligt in het hartje van Antwerpen en kan je op verschillende manieren bereiken.

De dichtstbijzijnde treinhalte is Antwerpen Centraal. Meer info via www.nmbs.be.

De dichtstbijzijnde tram- en bushaltes zijn Rubenslei, Teniers en premetrostation Meir. De exacte uurregelingen en informatie vind je op www.delijn.be.

Opgelet: het metrostation Opera op de lijnen 3, 5, 9 en 15 is gesloten tot oktober 2019 wegens renovatie en uitbreiding. Tijdens de verbouwing blijven de metro’s wel door het station rijden, maar je kan er dus niet op- en afstappen. Je kan wel gebruikmaken van de metrostations Meir, Astrid en Diamant.

Klik hier voor het tram- en busnet in Antwerpen
Klik hier voor het tramnet in Antwerpen
Overzicht Park + Ride in en rond Antwerpen

Brussels Airlines vliegt je naar België

Woon in je Parijs of Barcelona en wil je een concert of voorstelling in onze zaal meemaken? Brussels Airlines biedt je superdeals op vluchten vanuit heel Europa.

Boek vandaag je vlucht op www.brusselsairlines.be

Met de auto

Adres Stadsschouwburg Antwerpen:
Theaterplein 1
2000 Antwerpen
GPS-coördinaten: 51.215457, 4.409607

Werken Oosterweelverbinding

De eerste werkzaamheden zijn gestart op Antwerpen Linkeroever. Bezoekers komende via E17 Gent/Kortrijk en E34 Brugge vinden HIER meer informatie.

Lage-emissiezone sinds 1 februari 2017

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord. Meer info hierover vind je op slimnaarantwerpen.be.

Klik hier voor het gebied van de lage-emissiezone

Voldoet je auto niet aan de voorwaarden en kom je niet in aanmerking voor een tijdelijke toelating en wil je toch de lage-emissiezone binnenrijden? Dan kan je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kopen. Deze is online verkrijgbaar of te koop aan de parkeerautomaten in de binnenstad.

Parkings

Je rijdt best via de Stoopstraat om de Stadsschouwburg te bereiken. Via deze weg kan je ook makkelijk de Interparking Stadsschouwburg, gelegen onder de Stadsschouwburg zelf, inrijden. Hoofdingang van deze parking is Meistraat 4, 2000 Antwerpen. De parking is open van 07.00 tot 02.00 uur (uitrijden kan 24/24 uur).
Klik hier voor meer info over Interparking Stadsschouwburg.

Je parkeerticket voor Interparking Stadsschouwburg kan je in het theater zelf betalen. Een betaalautomaat (enkel voor Interparking Stadsschouwburg) is beschikbaar in onze foyer. Betalen kan uitsluitend met Bancontact en Visa.

In de buurt heb je verder de keuze uit de volgende Interparkings:

  • Interparking Inno: Hopland 45, 2000 Antwerpen
  • Interparking Horta: Hopland 24, 2000 Antwerpen
  • Interparking Hopland: Hopland (38)40, 2000 Antwerpen

Klik hier voor meer info over Interparking.

Je kan ook terecht op de parking Arenberg: Oudevaartplaats 2-4, 2000 Antwerpen.

Wegwerkzaamheden in Antwerpen

Mis het begin van een evenement niet! Vertrek tijdig en informeer je via de radio of door op de links hieronder te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:
www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Door werkzaamheden zijn de Leien onderbroken. Klik hier voor een stand van zaken van de werken.

Markt op zaterdag en zondag

Hou in het weekend rekening met de markten die plaatsvinden op het Theaterplein en omgeving. Op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur is er de Exotische markt met lokale producten, maar ook Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten (niet op officiële feestdagen). Op zondag vindt van 8.00 tot 13.00 uur (tot 14.00 uur in de periode met zomeruur) de Vogelenmarkt plaats met een aanbod van bloemen, antiek, textiel, bijouterie, siervogels, hamsters, konijnen en meer (ook op officiële feestdagen).

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.