Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Te voet of met de fiets

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om Stadsschouwburg Antwerpen te bereiken te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!
Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Antwerpen ter beschikking worden gesteld.

Met Event Touring

Bij sommige evenementen kan je naar de Stadsschouwburg komen met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Antwerpen.
Klik hier voor meer info over het aanbod

Met het openbaar vervoer (trein, tram, bus)

Houd er rekening mee dat bij evenementen ‘s avonds er na afloop vaak geen treinritten terug huiswaarts zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Stadsschouwburg Antwerpen ligt in het hartje van Antwerpen en kan je op verschillende manieren bereiken.

De dichtstbijzijnde treinhalte is Antwerpen Centraal. Meer info via www.nmbs.be.

De dichtstbijzijnde tram- en bushaltes zijn Rubenslei, Teniers en premetrostation Meir. De exacte uurregelingen en informatie vind je op www.delijn.be.

Opgelet: het metrostation Opera op de lijnen 3, 5, 9 en 15 is gesloten van 1 september 2016 tot september 2018 wegens renovatie en uitbreiding. Tijdens de verbouwing blijven de metro’s wel door het station rijden, maar je kan er dus niet op- en afstappen. Je kan wel gebruikmaken van de metrostations Meir, Astrid en Diamant.

Brussels Airlines vliegt je naar België

Woon in je Parijs of Barcelona en wil je een concert of voorstelling in onze zaal meemaken? Brussels Airlines biedt je superdeals op vluchten vanuit heel Europa.

Boek vandaag je vlucht op www.brusselsairlines.be

Met de auto

Het adres van Stadsschouwburg Antwerpen is Theaterplein 1 – 2000 Antwerpen.
GPS-coördinaten: 51.215457, 4.409607

Je rijdt best via de Stoopstraat om de Stadsschouwburg te bereiken. Via deze weg kan je ook makkelijk inrijden in de parking Stadsschouwburg, gelegen onder de Stadsschouwburg zelf. De parking is open van 08.00 tot 01.00 uur (uitrijden kan 24/24 uur).

Je hebt verder de keuze uit de volgende Interparkings:

  • Interparking Inno: Hopland 45, 2000 Antwerpen
  • Interparking Horta: Hopland 24, 2000 Antwerpen
  • Interparking Hopland: Hopland (38)40, 2000 Antwerpen

Klik hier voor meer info over Interparking

Je kan ook terecht op de parking Arenberg: Oudevaartplaats 2-4, 2000 Antwerpen.

Mis het begin van een evenement niet! Vertrek tijdig en informeer je via de radio of door op de links hieronder te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:
www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Lage-emissiezone sinds 1 februari 2017

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord. Meer info hierover vind je op slimnaarantwerpen.be.

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.