Afficher ce site en français | View this website in English

Scrooge, de Musical

Dé kerstklassieker

De ‘Scroogical’ is terug! Steracteur Warre Borgmans herneemt zijn glansrol als de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in het familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’. Na het immense succes van de eerste opvoeringen brengt Music Hall deze najaarsklassieker met een topcast terug op 3, 4 en 5 januari 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen. Mis je kans niet om deze verrassende bewerking van Dickens’ ‘A Christmas Carol’ mee te maken. Of je nu elke kerst “Bah, humbug!” uitroept of je versieringen vanuit de ruimte te zien zijn, dit verhaal verwarmt ieders hart.

Charles Dickens (1812-1870), een van de belangrijkste auteurs uit het Victoriaanse tijdperk, werd bekend door zijn kleurrijke personages en kronieken van een veranderende samenleving tijdens de Industriële Revolutie. Veel van de thema’s uit Dickens’ grote romans, zoals sociaal onrecht en armoede en hoe deze elkaar versterken, vind je ook terug in ‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’. 175 jaar later spreekt het verhaal nog altijd even sterk aan: het is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan het origineel, maar voegt er allerlei nieuwe en prikkelende elementen aan toe. Na de iconische vertolkingen van Patrick Stewart en Michael Caine heeft meesterverteller Warre Borgmans, gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer ‘Team Spirit’ en ‘Kulderzipken’, de rol van Scrooge fenomenaal de zijne gemaakt. Achter de schermen brachten creatief dreamteam Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé, aangestuurd door creatief producent Geert Allaert, de ‘Scroogical’ tot leven. Van Laecke en Blom verzorgden het scenario en de songteksten, maestro Brossé componeerde de zwierige muziek in zijn legendarische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal gelauwerde Cornelius Baltus, bekend van onder andere ‘Tanz der Vampire’, met Brigitte Derks als regieassistent. De energieke choreografie werd bedacht door de vermaarde Vanni Viscusi en de prachtige, sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van gevierde scenograaf Dan Potra.

Het verhaal

Ebenezer Scrooge is een oude bankier die alleen maar om geld geeft. Van vriendschap, liefde en familie wil hij niks weten. Op Kerstavond geeft Scrooge met tegenzin zijn boekhouder Bob Cratchit een dag vrij om Kerstmis te vieren met zijn gezin. Bob wil er zijn voor zijn zieke zoontje Tiny Tim, die alleen met een dure operatie ooit goed zal kunnen lopen. Maar de gierige Scrooge weigert hen te steunen en eist zelfs dat Bob op Tweede Kerstdag gewoon weer komt werken. In zijn chique maar kille huis krijgt Scrooge op Kerstavond schrikwekkend bezoek: de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley, die hem waarschuwt voor een rusteloos lot als spook als hij zijn leven niet verandert. Om Scrooge tot inkeer te laten komen, passeren de Geesten van Voorbije Kerstmis (het verleden), Kerstmis Nu (het heden) en Kerstmis Dat Nog Komen Moet (de toekomst). Geestig! Zal Scrooge voor het te laat is inzien dat het leven niet alleen om geld draait? Wint het goede van het kwade? ‘Scrooge’ is een verhaal van alle tijden met een belangrijke boodschap over naastenliefde en familie. Een waardevolle ervaring boordevol plezier en kerstsfeer voor het hele gezin!

Producent: Geert Allaert
Componist en arrangementen: Dirk Brossé
Regie: Cornelius Baltus
Scenario en liedjesteksten: Frank Van Laecke & Allard Blom

Ticketprijzen:
Week: 25, 35, 45, 55 en 65 euro; jonger dan 12 jaar : 21, 30, 38, 47 en 55 euro.
Weekend: 29, 39, 49, 59 en 69 euro; jonger dan 12 jaar : 25, 33, 42, 50 en 59 euro.
Korting 15%

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

vr 03.01.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

za 04.01.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 05.01.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Scrooge, de Musical" wordt georganiseerd door Music Hall