Afficher ce site en français | View this website in English

Jevgeni Onegin

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

De meest persoonlijke opera van Tsjaikovski

Het najaar start met pistoolgeknal en highsocietydrama: Music Hall Classics nodigt je uit voor een semi-geënsceneerde uitvoering van de wondermooie opera ‘Jevgeni Onegin’ op 11 oktober 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen. Maak je klaar voor een unieke vertoning van een Russische klassieker. Klim vooral snel in je trojka, dit is een ‘one night only’-ervaring!

Toen de opera ‘Jevgeni Onegin’ in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd en zich in het collectief geheugen van generaties Russen genesteld. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. De bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkins populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tsjaikovski getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens “een te zwak plot”. Tot Tsjaikovski wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een opera die de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft. Tsaristisch Rusland ging onmiddellijk overstag, de rest van de wereld volgde.

‘Jevgeni Onegin’ is in onze contreien een hoogtepunt in de theaterprogrammaties. Deze voorstelling biedt een uitgelezen kans om dit meesterwerk opnieuw te bewonderen.

Creatief producent Geert Allaert en regisseur en dramaturg Jean-François D’hondt brengen een hoogst innovatieve en multimediale opvoering van deze geliefde Russische klassieker. De internationaal gelauwerde solisten, samen met het Music Hall Classical Orchestra and Chorus onder leiding van dirigent Igor Tsjernetski, laten dit meesterwerk uit de operarepertoire smaken als de beste vodka en kaviaar. Nazdrovje!

Het verhaal

Hoor je dat getokkel op de balalaika? We zijn in het oude Russische Keizerrijk. De zussen Tatjana en Olga wonen op het platteland rond Sint-Petersburg. Op een dag komt buurman Lenski langs met zijn vriend, dandy Jevgeni Onegin. Lenski houdt van Olga, Tatjana valt voor Onegin en schrijft hem lieve woorden. Maar Onegin wijst haar af. Erger nog, hij daagt zijn vriend Lenski uit door flirterig met Olga te dansen op een bal. Hun ruzie mondt uit in een pistoolduel! De afloop is dramatisch en vele jaren later zijn de wonden nog niet geheeld. Zal de vlam van oude liefde blijven branden of is het licht uit? Degusteer dit najaar de meest romantische en tragische opera van Tsjaikovski, een heus meesterwerk.

Gezongen in het Russisch met Nederlandstalige boventiteling.

Cast

Onegin: Oleksej Zmudenko
Tatjana: Julia Tereschuk
Olga: Kateryna Lian
Lenski: Pavlos Smirnov
Prins Gremin: Sergey Kovnir
Filipyevna: Tatiana Spasskaya
Madame Larina: Natalia Pavlenko
​​​​​​​Monsieur Triquet: Vitalii Liskovetskyi

Creatives

Producent: Geert Allaert
Regie/scenografie/dramaturgie: Jean-François D’hondt
Dirigent: Igor Tsjernetski
Orkest & koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus
Resident director: Brigitte Derks

Kaarten kosten 25, 35, 45, 55 en 65 euro.
Korting 15%

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

vr 11.10.2019

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Jevgeni Onegin" wordt georganiseerd door Music Hall Classics