Afficher ce site en français | View this website in English

Ry Cooder

Dit evenement is afgelopen.

“Goede wijn behoeft geen krans” zou de titel van een willekeurige concertrecensie van Ry Cooder kunnen zijn. Het is alweer veel te lang (van in 2009) geleden dat onze favoriete ‘Prodigal Son’ de Lage Landen met een bezoek vereerde.

Ry had het immers te druk met het inblikken van zijn nieuwe plaat ‘The Prodigal Son’ (release mei 2018) en het schrijven van twee muzikale pamfletten (‘Pull Up Some Dust And Sit Down’ en ‘Election Special’).

In 2013 bracht hij zijn tweede reguliere live-lp ‘Live in San Francisco’ uit en die werd, net als ‘Show Time’ uit 1977, opgenomen in The Great American Music Hall. In 2015 en 2016 ging Ry samen met Ricky Skaggs en Sharon White op tournee. Op de ‘Music for the Good People Show’ speelden ze een selectie uit ‘The Great Americana Songbook’.

De decennia voordien vulde hij met talrijke soundtracks (‘Paris, Texas’ had zonder die slidegitaar nooit zo’n impact gehad), zijn productiewerk (Buena Vista Social Club, Mavis Staples), zijn geniale trilogie ‘Chavez Ravine’ (2005), ‘My Name Is Buddy’ (2007) en ‘I, Flathead’ (2008) en een rist klassieke meesterwerken (alles van ‘Ry Cooder’ tot en met ‘Bop Till You Drop’ is onontbeerlijk in iedere collectie). Voor nieuwkomers verscheen in 2008 de verzamelaar ‘The UFO Has Landed’ die zowel zijn filmmuziek als regulier solowerk bundelt.

Op 11 oktober 2018 brengt Ry samen met zijn band (met zoon Joachim op drums) een bloemlezing brengen uit zijn omvangrijke oeuvre in Stadsschouwburg Antwerpen. Liefhebbers van het betere levenslied (van ‘Crazy ‘Bout An Automobile’ tot ‘Dark End Of The Street’) weten nu al waar ze volgende herfst zullen vertoeven. Reken er maar niet op dat je Ry nadien nog snel op een Belgisch podium aan het werk zal kunnen zien. Nog nooit was het schenken van een cadeau aan jezelf en je geliefde(n) zo eenvoudig als dit jaar.

Kaarten kosten 65, 79 en 98 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

do 11.10.2018

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Ry Cooder" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent