Afficher ce site en français | View this website in English

Turandot

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

‘Turandot’ is de laatste Italiaanse opera van grootmeester Giacomo Puccini en volgens critici veruit zijn beste werk. Bij zijn dood in 1924 liet hij dit lyrische drama onvoltooid achter, waarna Franco Alfano het in 1926 voltooide aan de hand van Puccini’s aantekeningen. De eerste opvoering vond plaats in het ‘La Scala’-theater in Milaan op 25 april 1926.

Net als Verdi toonde Puccini op het einde van zijn leven een opmerkelijke zin voor vernieuwing, waardoor ‘Turandot’, wat dat betreft, gezien wordt als de kroon op het werk van de Italiaanse grootmeester. Deze exotische opera is tevens een muzikaal meesterwerk, met onder andere het welbekende ‘Nessun Dorma’, een aria waarmee tenor Luciano Pavarotti hoge toppen heeft gescheerd.

Puccini’s Turandot is een van de grootste opera’s ooit geschreven. Dit lyrische drama is gebaseerd op de gelijknamige commedia dell’arte van Carlo Gozzi uit 1762, maar vindt zijn oorsprong in het gelijknamige sprookje over de Chinese prinses Turandot. Voor zover bekend, werd Turandot voor het eerst in de 13de eeuw opgetekend.

Het verhaal

In Peking wordt een keizerlijk decreet uitgevaardigd: Prinses Turandot, dochter van Keizer Altoum, zal trouwen met een huwelijkskandidaat van koninklijken bloede. Dit echter op één voorwaarde: hij moet in staat zijn haar drie raadsels op te lossen. Zij die niet slagen in de opdracht worden koelbloedig onthoofd. Vele jonge edelmannen wagen een poging, maar tevergeefs. Totdat Calaf, zoon van de onttroonde Tartarenkoning Timur, zijn geluk komt beproeven en wonderbaarlijk een antwoord weet op de drie raadsels. Een wending die ijskoningin Turandot allerminst zint waardoor ze in allerijl nog probeert te ontsnappen aan haar belofte.

Kaarten kosten 29, 39, 49, 59 en 69 euro.

Kalender

vr 29.09.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

zo 01.10.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Turandot" wordt georganiseerd door Music Hall TS