Afficher ce site en français | View this website in English

Sois Belge et tais-toi Le Grand Vingtième

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Unieke TWEETALIGE show

Dit jaar viert de populaire Franstalige theatervoorstelling ‘Sois Belge et Tais-Toi’ zijn 20e verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan met twee stops in Vlaanderen: op vrijdag 16 maart in Capitole Gent en op donderdag 29 maart in Stadsschouwburg Antwerpen. Tijdens deze twee voorstellingen zullen de Franstalige acteurs het gezelschap krijgen van hun Vlaamse collega-acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris Van Espen, voor een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de media, maar vooral de politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De shows in Gent en Antwerpen zullen een mix worden tussen Frans én Nederlands en zullen dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen. Dit is uniek in België! Wie weet maken ook hier enkele bekende (Vlaamse) politici onverwacht hun opwachting op het podium, zoals ook regelmatig tijdens de Franstalige voorstellingen gebeurt…

De jaarlijkse (theater)voorstelling ‘Sois Belge et tais-toi’ is een waar begrip in Franstalig België en lokt er al 20 jaar lang uitverkochte zalen. Met meer dan 60 speeldagen tussen december en maar, is ‘Sois Belge et tais-Toi’ al jarenlang de populairste theatervoorstelling in Brussel en Wallonië en misschien wel van heel België. De voorstelling is het geesteskind van de bekende (sport)journalist André Remy en zijn zoon Baudouin Remy, eveneens een zeer bekend politiek journalist en reportagemaker voor RTBF. Sinds 1997 brengen ze, met een ploeg van 4 gerenommeerde en getalenteerde acteurs, een hele voorstelling lang de Belgische actualiteit onder de aandacht en kruipen ze in de huid van de belangrijkste Belgische politici. Van een zich duidelijk ‘verheven’ voelende Didier Reynders, de ‘bromance’ tussen Kris Peeters en Wouter Beke, een hysterische ‘madame non’ (Joëlle Milquet), een immer enthousiaste Maggie De Block tot de wel zeer ‘ijdele’ Elio Di Rupo, niemand wordt gespaard.

Kaarten voor Stadsschouwburg Antwerpen kosten 27, 31, 37 en 41 euro.
Kaarten voor Capitole Gent kosten 25, 29,35 en 39 euro.

Kalender

do 29.03.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

vr 16.03.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Sois Belge et tais-toi - Le Grand Vingtième" wordt georganiseerd door Remireva sprl