Afficher ce site en français | View this website in English

Richard Clayderman

Dit evenement is afgelopen.

Dit evenement is geannuleerd

Het spijt ons te moeten meedelen dat, door omstandigheden buiten onze wil om, het concert van Richard Clayderman van 17 juni eerstkomend niet zal kunnen plaatsvinden. De tickets zullen worden terugbetaald. Een nieuwe datum zal later worden meegedeeld. Met onze oprechte excuses. – Classicall Productions

Bestellers ontvangen hierover een persoonlijke mail van Tele Ticket Service.

‘Ballade pour Adeline’, drie woorden die voor eeuwig in ons geheugen gegrift staan, evenals het gezicht van de legendarische pianist Richard Clayderman, die ons nu al 40 jaar lang doet dromen.

Onder het pseudoniem Richard Clayderman bracht Philippe Pagès, de vroegere begeleider van Thierry Le Luron, 80 miljoen albums op de markt. In een tijdperk toen platen nog als zoete broodjes van de hand gingen. Een uitdaging voor instrumentale muziek.

“Mijn platen worden overal gedraaid: in restaurants, maar ook in parkings waar ze te horen zijn naast de grote klassieke stukken”, verklaart Clayderman zelf.

De man trad maar liefst 17 keer op in de Salle Pleyel, een vooraanstaande klassiekemuziektempel, vooraleer zijn opwachting te maken in immense, maar helaas slecht verwarmde zalen in de Republiek China.

Deze gereserveerde pianist, aangenaam en ongelooflijk bescheiden in de omgang, werd ontdekt door Olivier Toussaint en Paul de Senneville, de vroegere manager van Michel Polnareff en Christophe. Nooit had hij gedacht een dergelijke carrière te maken.
Toentertijd zochten zijn impresario’s een pianist om een onuitgegeven compositie ‘Ballade pour Adeline’ op te nemen. Zij organiseerden een soort casting. “Als mijn naam geregeld opdook, dan kwam dat doordat ik aan verschillende opnamesessies deelnam.”

Nadat hij voor een carrière als klassiek pianist bedankte, verleende deze man-in-het-onberispelijke-pak een tijdlang zijn talent aan het jonge Franse chanson. Dat was begin jaren 1970. Hij is te horen op de opnames van Pierre Groscolas of Michel Jonasz, de periode van “Les vacances au bord de la mer”.

Richard Clayderman, dat zijn meer dan 2.000 concerten over de hele wereld voor een publiek van meer dan 6 miljoen fans, meer dan 1.000 opgenomen nummers, meer dan 80 miljoen verkochte albums, 340 gouden en platina platen. Meer dan 50.000 boeketten bloemen werden hem op de planken overhandigd. Maar liefst 8.000 keer bracht hij zijn favoriete ballade.

Hij werd begeleid door de meest prestigieuze orkesten van de planeet: The London Royal Philharmonic Orchestra, The Bulgarian Symphony Orchestra, The Tokyo Symphony Orchestra, The Queensland Symphony Orchestra of Australia, The New Zealand Symphony Orchestra, The Beijing Radio Symphony Orchestra en The Hong Kong Symphony Orchestra.

En nu is hij eindelijk terug in België. Beleef op 17 juni een uitzonderlijk concert in Stadsschouwburg Antwerpen.

Kaarten kosten 38, 58, 68 en 88 euro.

Kalender

zo 17.06.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Richard Clayderman" wordt georganiseerd door Classical Productions