Afficher ce site en français | View this website in English

Giselle

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Een romantische klassieker

Giselle is een romantische klassieker in zijn zuiverste vorm. Het wereldberoemde ballet vindt zijn oorsprong in de periode van de romantiek uit de 19de eeuw en is tot op heden nog altijd één van de meest populaire balletten.

Dit ballet bestaat uit twee akten. De eerste akte is zeer levendig en kleurrijk, maar eindigt met een zeer aangrijpende scène. Een dramatisch einde dat meteen de toon zet voor de tweede, eerder onaardse en pure ‘witte akte’.

Giselle is niet alleen een van de meest romantische werken uit het klassieke repertoire, maar ook een van de meest uitdagende als het aankomt op het inlevingsvermogen van de dansers.

Het verhaal

Het verhaal gaat over graaf Albrecht die verliefd wordt op het eenvoudige boerenmeisje Giselle. Hij verbergt zijn ware adellijke identiteit en rept met geen woord over zijn verloofde Bathilde om de liefde van Giselle voor zich te winnen. Maar wanneer de waarheid aan het licht komt, slaat het noodlot toe. Giselle verliest haar zinnen bij deze ontdekking en berooft zich van het leven.

Na haar dood wordt ze als geest opgenomen door de Wili’s, een groep geesten van bedrogen vrouwen onder leiding van koningin Myrtha. ‘s Nachts laten ze elke man die ze in het bos tegenkomen dansen tot hij doodvalt. Op een nacht dwaalt Albrecht door het bos, op weg naar het graf van Giselle, tot hij opeens de Wili’s tegenkomt. Giselle kan de betovering niet stoppen maar doet er alles aan om haar geliefde te redden. Ze weet tijd te rekken waardoor de Wili’s de tijd uit het oog verliezen en het opkomen van de dageraad Albrecht weet te redden. Een zonsopkomst die meteen ook het einde van de Wili’s, en dus ook Giselle haar geest, betekent.

‘Giselle’ is een verhaal over een onmogelijke maar pure liefde. Een thema dat velen niet onberoerd zal laten.

Een eigen versie van Music Hall

Sinds de première van Giselle in 1841 hebben talloze interpretaties van dit aangrijpende verhaal over liefde, misleiding, verraad en vergeving het licht gezien. Nu voegt Music Hall TS daar een eigen versie aan toe. Met aan het roer Brigitte Derks, die de originele choreografie adapteert voor de Vlaamse podia, en Jean-François D’hondt, die een nieuw dramaturgisch concept uitschreef, zal deze klassieker vanaf maart 2018 vertolkt en gedanst worden door het Music Hall Classical Orchestra & Ballet-gezelschap.

Kaarten kosten 32,90, 37,90, 42,90, 47,90 en 57,90 euro.

Kalender

ma 02.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

wo 04.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Giselle" wordt georganiseerd door Music Hall TS