Afficher ce site en français | View this website in English

G3 2018 - Joe Satriani - John Petrucci - Uli Jon Roth European Tour

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Tournee met Joe Satriani, John Petrucci (Dream Theater) & Uli Jon Roth (Scorpions)

G3 is terug!

JOE SATRIANI blaast nieuw leven in zijn G3-tournee in 2018, met shows in verschillende Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Nederland, Tsjechië, Slovakije, Zwitserland en nog veel meer. Satriani wordt vergezeld door John Petrucci van Dream Theater en Uli Jon Roth, de vroegere gitarist van de Scorpions.

Gitaarvirtuoos Satriani heeft de wereld rondgereisd en speelde voor uitverkochte zalen, dit niet alleen onder zijn eigen naam maar ook als headliner en stichter van het all-star gitaarextravanganza-fenomeen G3. Van Satriani’s studio- en live-albums werden tot op heden wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Met zijn soloalbums behaalde hij 15 Grammy-nominaties, 2 keer platina en 4 keer goud.

Daarbovenop behaalde Satriani ook goud met het debuutalbum van zijn zijproject Chickenfoot, met de Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smit, de vroegere Van Halen-frontman Sammy Hagar en bassist Michael Anthony.

Satriani stichtte G3 in 1996. Deze concertreeks legt de nadruk op de symbiose tussen drie gitaarvirtuozen live op het podium. Ondertussen heeft de G3-tournee steeds ’s werelds grootste gitaristen op één podium gebracht (iedereen van Steve Vai en Erci Johnson tot Steve Lukather en Rober Fripp). G3 is uitgegroeid tot een consistent uitverkochte-concertzalen-fenomeen in de V.S., Zuid-Amerika, Europa, Australië en Japan.

Voor zijn G3-tournee 2018 nodigt Satriani Uli Jon Roth, stichter van de Scorpions, en John Petrucci, gitarist, songwriter en stichter van de progressieve metalband Dream Theater, uit.

“Ik zou kunnen zeggen dat ik verrast ben door de lange levensduur van G3 en hoeveel het project gegroeid is, maar eigenlijk ben ik het niet”, zegt Statriani met een grote glimlach. “Ik denk dat een deel van de charme en mojo van het project te danken zijn aan de chemie tussen drie topgitaristen die op het podium delen wat ze het liefste doen. Het is leuk, het is onvoorspelbaar, het is wild… het is alles wat je wil in een optreden.”

TER INFO: Tijdens G3 op 21 april 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen kan je elke artiest afzonderlijk bewonderen gedurende 30 minuten. Daarna zal je ze gedurende 2.30 uur samen op het podium zien schitteren.

‘What Happens’, het 16e soloalbum van Joe Satriani, wordt uitgebracht op 12 januari 2018.

Kaarten kosten 61, 66, 77 en 88 euro.

Kalender

za 21.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"G3 2018 - Joe Satriani - John Petrucci - Uli Jon Roth - European Tour" wordt georganiseerd door Gracia Live