Afficher ce site en français | View this website in English

Yamato The Drummers of Japan

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Een wereld zoals je die nooit eerder hebt gezien, muziek zoals je die nooit eerder hebt gehoord

Zet al je zintuigen wijd open!

“Pure energy meets spiritual high.” (*****) – The Scotsman

Yamato’s creativiteit en innovatie veroveren podia over de hele wereld.

Een groep drummers start de voorstelling met een slag op een gigantische Japanse Taikodrum gemaakt van een 400 jaar oude boom. Een geluid vol intensiteit dat je hele lichaam prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Het ritme van de muziek brengt je in extase en voert je naar een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. De drummers gebruiken hun hele lichaam, kracht en ziel voor elke slag, waardoor je overspoeld wordt door een overweldigende golf van energie. Het traditionele instrument, de Wadaiko (Japanse drum), brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en laat je nieuwe avonturen beleven.

Yamato is opgericht in 1993 en maakte zijn debuut op een Shinto-tempelfestival dat plaatsvond in hun geboortestad, waar de drummers optraden met het zelfgemaakte muziekstuk ‘Hyuga’. Nu, 23 jaar later, is Yamato inmiddels in 53 landen geweest en heeft het gezelschap ruim 3.300 voorstellingen gegeven voor meer dan zes miljoen toeschouwers. De muzikale uitvoering van Yamato wordt alom geprezen en heeft de ene na de andere toprecensie ontvangen. De Britse media zijn ook zeer enthousiast over de “The music of the body” van de groep.

Yamato is gevestigd in het dorp Asuka-mura in de provincie Nara, ook wel de geboorteplaats van de Japanse cultuur genoemd. De opwekkende optredens van Yamato zijn te zien over de hele wereld. Jaarlijks reist de groep maar liefst zes tot tien maanden de wereld rond. Met trots zijn ze dan ook de Japanse podiumkunstengroep met het grootste aantal internationale voorstellingen.

We willen creatief zijn

Dit is het kenmerk van Yamato. Hierdoor wordt, op de muziekinstrumenten na, alles wat voor het optreden nodig is zelf verzorgd door de groepsleden: de muziek uiteraard, maar ook de productie, het ontwerp van het podium en het licht, choreografie, speelstijl, kostuums en make-up, grote en kleine rekwisieten, en zelfs de Bachi (drumstokken) – alles is origineel. Dit zorgt ervoor dat de groep zijn innovatieve optredens kan geven op de wereldpodia. Door zijn originaliteit verheft Yamato het spelen op Wadaiko’s tot podiumkunst en laat het de trommels klinken in Japan, Azië en de rest van de wereld.

Het geluid van de Wadaiko heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Yamato behoudt het respect voor de traditie terwijl het dit trommelspel blijft uitvoeren en vernieuwen.

Kaarten kosten 25 en 29 euro.


Ik geniet mee van het theaterbuffet in Stadsschouwburg Antwerpen


Ik geniet mee van het theaterbuffet in Capitole Gent

Kalender

vr 19.05.2017 - 20:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

In onze andere zalen

za 20.05.2017 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Yamato - The Drummers of Japan" wordt georganiseerd door Knock on Entertainment