Afficher ce site en français | View this website in English

An Evening with Elvis’s Friends and Original Musicians

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

2017 herinnert alle Elvis Presley-fans aan een zwarte dag in de muziekgeschiedenis: de veel te vroege dood van hun idool in 1977, nu exact 40 jaar geleden. Overal ter wereld zal, 40 jaar na zijn overlijden, hommage worden gebracht aan Elvis’ immense bijdrage aan onze populaire cultuur. Meerdere films, documentaires en muzikale releases staan in de steigers, maar uiteraard zullen ook talloze Elvis-tributeconcerten worden gegeven.

An Evening with Elvis’s Friends and Original Musicians wil niet slechts “één van de velen” zijn. Dit concert wordt het meest authentieke sinds lange tijd! Dit opmerkelijke concert legt de focus op de jonge Elvis. De Elvis die de (muziek)wereld op zijn grondvesten deed daveren. Elvis toen hij nog jong, sexy, innovatief, opwindend en gevaarlijk was. De Elvis waartegen vaders hun dochters wilden beschermen.

Het publiek wordt teruggevoerd naar de periode van de echte rock-‘n-roll en wordt ondergedompeld in de opwinding en de energie van die allereerste wilde Elvis-shows. Geweldige klassiekers als ‘Hound Dog’, ‘Suspicious Minds’, ‘It’s Now Or Never’, ‘Blue Suede Shoes’ en vele andere komen op het podium weer tot leven met een ongekende passie en intensiteit.

Het unieke aan deze show? Vrienden én originele muzikanten uit de band van Elvis maken hun opwachting. Bob Lanning bijvoorbeeld, die achter de drums zat voor 63 concerten van Elvis. Hij is onder andere te horen op het album ‘On Stage – February 1970’, Elvis’ beste live-album ooit volgens vele recensenten.

Op percussie hoor en zie je Eddie Graham aan het werk. Hij was te zien in de concertfilm ‘That’s The Way It Is’ in 1970. Eddie en Bob vormden samen het hart van de ritmesectie in de band van Presley tijdens de vroege jaren 70. Nu, 45 jaar later, staan ze weer samen op het podium voor deze bijzondere Europese tournee. Verder komt ook karatekampioen Dave Hebler praten over zijn ervaringen met Elvis. Hebler was de bodyguard van The King in de jaren 70 en schreef daarover ook een boek dat uitkwam in 1977.

Na elk concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen, tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend! Of, zoals een fan het stelde: “One handshake away from the King.”

Dwight Icenhower (U.S.A.) neemt de lead vocals voor zijn rekening. Hij ziet er niet alleen uit als de jonge Elvis, maar klinkt ook nog eens zo! De gelijkenis qua stem is zo groot dat zelfs familieleden van Elvis werden ‘beetgenomen’ door de stem van Dwight. Dwight Icenhower is dan ook niet voor niets de beste Elvis-tribute-artiest wereldwijd. Hij won de officiële titel “The World’s Best Elvis” ondertussen vier keer op een rij!

Deze onnavolgbare show was al meermaals te zien in o.a. Melkweg in Amsterdam en 100 Club in Londen. Dit is dan ook zoveel meer dan een tribute. Dit is Elvis… 2017!

De productie van het concert is in handen van Elvis-authoriteit Arjan Deelen, die met Sony samenwerkte voor verschillende Elvis-releases. Deelen is tevens auteur van de boeken ‘Elvis: Caught In A Trap’ en ‘Elvis: Walk A Mile In My Shoes’.

Volle zalen, lovende kritieken en dolenthousiast publiek bewijzen het: dit is dé ultieme Elvis-ervaring!

Kaarten kosten 39 en 49 euro.


Reserveer ook je theaterbuffet

Kalender

za 06.05.2017 - 20:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"An Evening with Elvis’s Friends and Original Musicians " wordt georganiseerd door Benelive Entertainment