Afficher ce site en français | View this website in English

Michel Legrand Symfonisch

Omdat Michel Legrand je een heel bijzonder evenement wil laten beleven, geïnspireerd op zijn laatste optreden in de Franse hoofdstad, wenst hij zijn concert in Antwerpen, oorspronkelijk voorzien op 15 juni, uit te stellen tot zondag 23 oktober 2016 om 16.00 uur.

Speciaal voor deze gelegenheid laat hij uitzonderlijke artiesten aantreden die samen met hem zijn bekendste melodieën zullen vertolken. Hun namen worden binnenkort bekendgemaakt.

De tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kan je er op 23 oktober niet bij zijn, dan betalen we jouw tickets op eenvoudig verzoek terug. Sherpa neemt hierover persoonlijk met de ticketbestellers contact op.

Hij is schrijver, componist, zanger, arrangeur en dirigent. Zijn melodieën bekoren al meer dan vijftig jaar vele harten en worden nog altijd door iedereen meegezongen… Denk maar aan ‘Les parapluies de Cherbourg’, ‘Yentl’, ‘The Thomas Crown Affair’, ‘Les demoiselles de Rochefort’, ‘Summer Of 42’,…
 
De Franse componist en pianist Michel Legrand schrijft, arrangeert en vertolkt al meer dan vijftig jaar muziek. Enkele van zijn beroemde composities en samenwerkingen met tekstschrijvers Alan en Marilyn Bergman groeiden uit tot hedendaagse klassiekers, zoals ‘The Windmills Of Your Mind’, ‘Summer Of 42’, ‘What Are You Doing The Rest Of Your Life?’, ‘Papa, Can You Hear Me?’ en ‘The Summer Knows’. Hij schreef de soundtracks voor talloze films uit de hele wereld, waarvan het Oscarwinnende ‘Summer Of 42’, ‘The Thomas Crown Affair’, ‘Ice Station Zebra’, ‘Yentl’, ‘Les demoiselles de Rochefort’ en ‘Les parapluies de Cherbourg’ de bekendste voorbeelden zijn.
 
Dankzij zijn muzikale vakmanschap slaagde hij erin om samen te werken met de grootste sterren uit de muziekwereld. Miles Davis, Quincy Jones, Barbra Streisand, Ray Charles, Aretha Franklin, Andy Williams, Lena Horne, Dionne Warwick, Diana Ross, Frank Sinatra, Neil Diamond, Liza Minelli, Johnny Mathis, Perry Como, Nana Mouskouri, Kiri Te Kanawa, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Oscar Peterson, Alison Moyet, Stéphane Grappelli, Phil Woods, Sting, George Benson en Natalie Dessay zijn enkele wereldsterren met wie Michel Legrand prachtige muziek heeft gemaakt.

In 2011 nam Legrand samen met artiesten als Mika, Iggy Pop, Carla Bruni-Sarkozy, Coeur de Pirate, Rufus Wainwright, Jamie Cullum, Madeleine Peyroux, Émilie Simon, M, Ayo en Olivia Ruiz een album met kerstnummers op. Twee jaar later verscheen ‘Entre elle et lui’, een prachtige collectie met liedjes van Legrand, gezongen door Natalie Dessay. Het album kreeg goede recensies en werd een groot commercieel succes.
 
Daarnaast schreef hij de muziek voor een aantal theatermusicals. Met ‘Les demoiselles de Rochefort’, ‘Amour’, ‘Marguerite’ en het recentere ‘Les parapluies de Cherbourg’ veroverde hij podia in New York, Parijs, Tokio, Helsinki en Londen. In 2010 vierde hij de vijftigste verjaardag van zijn showbizzcarrière met een concert in het MGM Grand in Las Vegas, waar tal van artiesten hem een eerbetoon brachten. Hij deelde er het podium met speciale gasten als Dionne Warwick, George Benson, Frank Sinatra Jr., Andy Williams, Melissa Manchester, Patti Page, Mario Pelchat, Jon Voight, Jerry Lewis en Jennifer O’Neill.

In februari 2012 vierde Legrand zijn tachtigste verjaardag. Maar dat hij nog lang niet van plan is om te stoppen, bewees hij met een wereldtournee. In 2014 gaf hij concerten in Frankrijk, Ierland, Japan, Argentinië, Brazilië, Rusland, de VS, Denemarken, Nederland en België.

Kaarten kosten 53, 68, 88 en 98 euro.

Kalender

wo 15.06.2016 - 20:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 23.10.2016 - 16:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

nieuwe datum

Sherpa

Sherpa is het enige officiële verkoopkanaal. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"Michel Legrand - Symfonisch" wordt georganiseerd door Classicall Productions