Afficher ce site en français | View this website in English

Doornroosje

Dit evenement is afgelopen.

Belangrijk bericht voor de bezoekers van de voorstelling op zondagnamiddag 17 april

Zondag 17 april ontvangt Antwerpen duizenden lopers en supporters voor de 31ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles en de Antwerp Marathon. Ook dit jaar worden maatregelen genomen om het verkeer in en rond de stad te organiseren. Kom je naar de namiddagvoorstelling van Doornroosje, zorg dan dat je op tijd in de Stadsschouwburg bent. Informeer je vooraf over de bereikbaarheid van de binnenstad via www.slimnaarantwerpen.be/nl/nieuws/antwerp-10-miles

Voorstelling door Ballet Vlaanderen

Doornroosje (Sleeping Beauty) ontstond uit de eerste echte samenwerking tussen choreograaf Petipa en componist Tsjaikovski. Een natuurlijke match. Het resultaat is ernaar: het ballet is een muzikaal en choreografisch meesterwerk. De eerste uitvoering vond plaats in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg in 1890.

Het verhaal van Aurora, het jonge prinsesje dat 100 jaar slaapt nadat zij zich in de vinger geprikt heeft, dan door haar droomprins met een kus gewekt wordt en een heel lang en gelukkig leven leidt, is inderdaad sprookjesachtig. En, wanneer het oppervlakkig gelezen wordt, … ook wat naïef. Maar zoals de meeste sprookjes draagt ook Doornroosje een boodschap in zich. Een boodschap van liefde en dat die liefde heel veel kwaad kan afweren.

De versie van de Braziliaanse choreografe Marcia Haydée uit 1987 die Ballet Vlaanderen eerder in 2006 en 2011 op de planken bracht, omvat alles wat men van een grote klassieker verwacht: spectaculaire dansscènes, prachtige decors en kostuums, getekend door de veelbesproken Chileense ontwerper Pablo Nuñez.

Live begeleiding door Symfonieorkest Vlaanderen, behalve op vrijdag 15 en zaterdag 16 april.

Kalender

wo 13.04.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

do 14.04.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

vr 15.04.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

za 16.04.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 17.04.2016 - 15:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Doornroosje" wordt georganiseerd door Music Hall