Afficher ce site en français | View this website in English

De Notenkraker

Dit evenement is afgelopen.

Voorstelling door Ballet Vlaanderen

Welke balletfans en liefhebbers van kersttradities kennen het verhaal van De Notenkraker niet? De magische vertelling die begint op kerstavond wanneer het jonge meisje Clara van de mysterieuze oom Drosselmeijer een notenkrakerpop cadeau krijgt. De jonge choreograaf Demis Volpi baseert zich op Petipa’s oerversie van het ballet, maar brengt een eigen interpretatie op de muziek van Tsjaikovski.

De Notenkraker (1892), gebaseerd op een sprookje van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann, was geen makkelijke opdracht. Tsjaikovski en Marius Petipa hadden het er flink lastig mee. De première werd zelfs met een jaar uitgesteld. Aanvankelijk waren de recensenten niet mals voor de choreografie die ‘te weinig danspassen’ zou bevatten.

De Notenkraker werd in 1892 voor het eerst opgevoerd in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg en kende slechts veertien voorstellingen. Pas in 1934 vond de westerse première in Londen plaats, waarna het ballet verder de wereld veroverde.

Het verhaal begint op kerstavond wanneer Clara van de mysterieuze oom Drosselmeijer een notenkrakerpop cadeau krijgt. In haar droom komt hij tot leven en wordt een prins, die belaagd wordt door de Muizenkoning. De notenkraker vecht tegen de horde muizen, waardoor ze in het binnenste van Drosselmeijers toverlantaarn belanden. Daar ontmoeten ze de Sneeuwkoningin en de Suikertaartfee, die Clara en de prins meeneemt op een magische reis langs exotische landen en lekkernijen…

Ballet Vlaanderen
Live begeleiding door deFilharmonie

Kalender

zo 24.01.2016 - 15:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

di 26.01.2016 - 15:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

do 28.01.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

vr 29.01.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

za 30.01.2016 - 19:30 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 31.01.2016 - 15:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"De Notenkraker" wordt georganiseerd door Music Hall