Afficher ce site en français | View this website in English

A Passion For Science And Reason

Dit evenement is afgelopen.

An Evening with Richard Dawkins & Lawrence M. Krauss

De evolutiebioloog Richard Dawkins (The Selfish Gene, The God Delusion) is één van de prominentste wetenschapspopularisatoren en tevens ook de meest befaamde atheïst ter wereld. Op 26 januari 2015 komt hij voor Het Denkgelag naar de Stadsschouwburg om te spreken over zijn passie voor rede en wetenschap. De fysicus Lawrence M. Krauss (A Universe From Nothing), met wie hij de documentaire The Unbelievers inblikte, vergezelt hem.

Beide heren worden in het gareel gehouden door de Amerikaanse journaliste en sceptica Julia Galef, oprichtster van het Center for Applied Rationality (CFAR). Samen met enkele kritische tegenstemmen legt zij de gasten een aantal prangende vragen voor. Waarin schuilt de kracht van wetenschap? Leidt wetenschap onvermijdelijk tot ongeloof, of zijn religie en wetenschap verzoenbaar? Wat is de beste strategie om wetenschap en rede uit te dragen? Is scherpe kritiek op religie zinvol? Kunnen we van irrationaliteit afraken? Of moeten we er ons bij neerleggen dat de mens nu eenmaal geen rationeel wezen is?

Verloop van de avond

Optioneel en enkel toegankelijk mits aankoop van een toegangsticket :
Vertoning van de documentaire ‘The Unbelievers’ om 17 uur

In deze documentaire volgen we Richard Dawkins en Lawrence M. Krauss terwijl ze de wereld rondtrekken om te discussiëren over het belang van wetenschap. Met o.a. Ricky Gervais, Woody Allen, Cameron Diaz & Stephen Hawking.

De gespreksavond is in het Engels – Moderator: Julia Galef
De sprekers houden signeersessies vanaf 18.30 uur
Om 20 uur begint de gespreksavond. Einde voorzien omstreeks 22.30 uur

Meer info : info@denkgelag.bewww.denkgelag.be

Kalender

ma 26.01.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?